Top 4 Kuih yang mesti korang makan semasa bulan Ramadan!

by - May 30, 2017

Salam/hi!

Huwaaaa dekat area rumah I, sepanjang 4 HARI ni tak berhenti-henti hujan bila dah petang. Sampai sekarang I tak dapat lagi kuih yang I nak untuk dessert lepas berbuka (hagitu)! So, I pun decided nak buat list ni supaya I tak lah asyik terfikir pasal kuih muih yang buat I macam nak baling barang dari tingkat 20 😠

4. SAMOSA

source: google.com


I'm craving samosa before bulan posa lagi sebenarnya hehehe. Pasar pagi/pasar tani area rumah I buat samosa sedappp sangat! La ni sampai bulan posa teringat samosa dia. Dap ngat ngat! 😂💦


3. STICKY MANGO RICE

source: google.com
edit by me

I tak sure if this is valid 'kuih' semasa bulan posa.. argh! Tak kira! I craving ni jugak start bulan posa lagi! Tapi tu lah, jarang rasanya jual sticky mango rice ni kat bazaar ramadan area rumah I. tak sure kalau area rumah korang. tapi if ada, korang beli lah eh wakilkan I! ambil gambar pastu mention I kat twitter (@nitzforshort) 😂😂

2. BADAK BERENDAM

Source: google.com
edit by me

OMGGGGG I tiap-tiap tahun (time puasa) craving ni tapi tak pernah-pernah dapat! (sebab kadang-kadang rasa membazir beli sebab dah terrrbeli banyak kuih, alasan lain: malas pergi bazaar) 

Peringatan: list down kuih-muih korang nak baru serbu bazaar okies?


1. ROTI JALA

source: google.com

Ini gentle, memang I craving tahap nak ngap orang sebab tak dapat LAGI SAMPAI SEKARANG! Ishhhhhhhhh minta-mintalah esok tak hujan petang-petang! Bolehlah I menikmati roti jala ni dengan tenang 😍 Tunggu I eh esok!

Ok, tu je I craving before sambung belajar! 

Talk soon, buh-bye!

You May Also Like

0 comments